VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

5 razloga zašto je projektni menadžer jedno od najbolje plaćenih radnim mjesta

Svaki vlasnik tvrtke sanja o trenutku kad će trebati što manje reagirati na (neplanirane) situacije u poslovanju. Projektni menadžer može mu značajno pomoći pri tome što je jedan od razloga zašto je to vrlo dobro plaćeno radno mjesto. Evo u čemu sve projektni menadžer može pomoći:

  1. Ubrzava komunikaciju između odjela

Za glatko poslovanje iznimno je važna komunikacija, pogotovo ona unutarnja. Projektni menadžer stvara most između odjela jer mu se svi zaposlenici mogu obratiti za pomoć, a on treba dobro poznavati njihov posao kako bi im mogao pomoći i ubrzati proces donošenja odluka.

  • Zna postaviti prioritete

Posao projektnog menadžera dolazi s visokim stupnjem odgovornosti jer on mora znati upravljati zadacima i rokovima te postavljati prioritete kako bi sve bilo izvršeno kvalitetno i na vrijeme. To olakšava posao zaposlenicima, ali i ulijeva povjerenje klijentima jer znaju da netko nadgleda svaki korak projekta.

  • Optimizira procese

Projektni menadžer je savršena osoba za eliminiranje korporativnih procesa koji usporavaju i koče razvoj tvrtke te s druge strane kreiranje procesa koji će taj razvoj ubrzati i donijeti vrijednost. Dok organizira raspored i zadatke u sklopu projekta, on ima priliku ispitati sve detalje koji se mogu poboljšati.

  • Uspostavlja otvorenu komunikaciju

Da bi projekti bili uspješno i na vrijeme završeni, projektni menadžer se brine da se prave poruke pošalju u pravo vrijeme i stignu do svih kojih se tiču. On komunicira sa zaposlenicima i članovima tima te stvara s njima veze koje će pomoći kvalitetnoj odradi projekta.

  • Ubrzava vrijeme reakcije na potrebe klijenata

Projektni menadžer je najčešće u malim tvrtkama osoba koja predstavlja most između zaposlenika i klijenata. Obje strane mogu mu se obratiti sa svojim potrebama i zato projektni menadžer smanjuje vrijeme reakcije na problem. Time povećava povjerenje klijenata i njihovo zadovoljstvo uslugom.

Projektni menadžer nije lak posao jer nosi veliku odgovornost, no upravo zato je to zvanje vrlo traženo i dobro plaćeno.

Povezani članci

Related