VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

5 provjerenih trikova za državnu maturu bez stresa

Približavaju se datumi na koje će se održati ispiti državne mature i sigurni smo da su svi maturanti u potrazi za provjerenim trikovima kako proći državnu maturu bez stresa. Zato smo ti pripremili 5 provjerenih trikova koje ćeš lako moći primijeniti kada stigne dan D:

 Kreni s lakšim

Prvo prođi cijeli ispit i počni rješavati one zadatke koji su ti lakši. Tako će ti se smanjiti strah i stres pa ćeš biti opušteniji da se kasnije pozabaviš onim zadacima koje nisi znao riješiti odmah na prvu.

Duboko udahni

Prije svega, dobro udahni i smiri um. U ovakvim trenucima normalno je osjećati određeni stres, ali opušten um bolje funkcionira od uspaničenog. Ne brini, nećeš izgubiti puno vremena, a vrijedit će svake sekunde koju uložiš.

Joker 50/50

Jesi li i ti jedan od onih koji misle da uvijek treba odabrati c) kad ne znaš odgovor na pitanje višestrukog izbora? Ako je tako, možda ipak posveti tom pitanju više pažnje i prvo otpiši one odgovore za koje si uvjeren da nisu točni. Kad tako prepoloviš mogućnosti, odaberi jedan odgovor od onih koji su ti preostali, veće su šanse da ćeš pogoditi nego da odabereš c).

Zabavi se dok učiš

Znamo da je matura jako stresna, ali to ne znači da ne smiješ učiti na malo neobičniji način koji će ti možda više odgovarati. Gledaj videa, čitaj članke i slušaj podcaste o materijalima koje trebaš naučiti. Tko zna, možda ti puno bolje sjedne nego da učiš samo iz knjiga.

Pronađi odgovor u pitanju

Kad se susretneš sa zadacima, dobro ih pročitaj, i to nekoliko puta. Ponekad se dogodi da odgovor možeš shvatiti iz samog pitanja, zato ne dopusti da ti promaknu laki bodovi.

Nadamo se da ćeš uspješno primijeniti ove trikove na državnoj maturi, sretno!

Povezani članci

Related

Sous vide kuhanje za početnike

Sous vide – Korak Po korak do savršenih jela Sous vide, što na francuskom znači “u vakuumu”, predstavlja revolucionarnu tehniku kuhanja koja omogućuje postizanje savršeno pripremljenih jela svaki put. Ova metoda kuhanja na niskoj temperaturi unutar vakuumiranih...

read more