VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

Vanvremenski komadi odeće: Kako nositi pamučnu majicu u svim prilikama

Svijet mode vrlo je dinamičan i modni trendovi se mijenjaju velikom brzinom, pogotovo u vremenu munjevite razmjene informacija putem društvenih mreža. Danas modne trendove ne diktiraju samo dizajneri i modne piste, već i influenceri te kroz scene s gradskih ulica. S druge strane, česta je pojava i reaktualizacija trendova, pa se pojedini komadi ponovno pojavljuju kao dio novih modernih kombinacija, a neki od njih tako dobivaju status evergreena. Uz evergreen odjevne predmete poput traperica i male crne haljine, jedan malo zapostavljen, ali zapravo nezaobilazan odjevni komad, koji bi im mogao stati uz bok, je pamučna majica kratkih rukava. U tekstu koji slijedi predstavit ćemo vam na koje načine uz pomoć pamučne majice možete spojiti različite stilove i stvarati kombinacije te ih uz malo vještine i odvažnosti učiniti neobičnima.

Jednostavnost je uvijek u trendu

Ako u svom ormaru imate nekoliko komada koje svrstavamo u osnovnu odjeću, u rukama zapravo imate pregršt mogućnosti kombiniranja, a samo dodatkom dodataka ili izborom cipela možete biti spremni za ured, noćni izlazak ili dnevna šetnja parkom. Kombinirate li običnu pamučnu majicu s klasičnim trapericama, možete obuti salonke i statement ogrlicu i biti spremni za noćni izlazak, nabaciti sako i biti spremni za ured ili obuti moderne tenisice i izgledati sjajno opuštena šetnja gradom. Na taj način bez iznimke osvajate modnu pobjedu: izgledate moderno i otmjeno, a nedvojbeno ste spremni za akciju u vrhunski udobnoj odjeći.

Personalizacija različitih kombinacija

Odlična vijest za sve koji modom žele izraziti svoju osobnost i uživaju u neobičnim kombinacijama je povratak printeva na modnu scenu. Moderne majice sa štampom će vam pružiti mogućnost da dodate šmek klasičnom formalnom autfitu koji biste odabrali za posao, a vašu opuštenu varijantu ćete uz pomoć ovakvih komada uvijek uspešno stiliziratii izdvajati se svojim trendi modnim izborom uz minimalnu količinu truda.

Modna scena danas pozdravlja fuzije stilova, a sportski stil često ćemo vidjeti u kombinaciji s elegantnim komadima ili obrnuto. Elegantna suknja odlično će pristajati sa pripijenu predimenzioniranom pamučnom majicom a takve kombinacije dat će vam osjećaj samopouzdanja u modernoj i udobnoj varijanti. Ovakve kombinacije bit će uspješne i uz štikle i uz trendi tenisice, čime ulaze u domenu takozvanog “norm core” stila.

Personalizacija različitih kombinacija
https://www.rawpixel.com/image/3301357/free-photo-image-t-shirt-shirt-color-clothes-hanging

Predimenzionirano sa predimenzioniranim

Spomenuti predimenzionirani trend ne podrazumijeva samo kombiniranje predimenzioniranih komada s predmetima koji prate liniju tijela. Iako su ovakve kombinacije iznimno uspješne, jer se postiže određena ravnoteža i naslućuje linija uz zadržavanje slobode kretanja koju veće dimenzije jednog dijela kombinacije pružaju, danas je također vrlo popularno kombinirati predimenzionirane komade s drugim komadima većih dimenzija. Tome nas uče influenceri na društvenim mrežama, a ovaj stil vrlo je česta pojava u sklopu vladajućeg street style trenda. Današnja modna scena stavlja naglasak na funkcionalnost odjeće i stoga se možemo veseliti činjenici da će naša široka pamučna majica uz jednako široke traperice, hlače ili trenirku zapravo biti proglašena vrlo trendi rješenjem.

DIY poigravanja

Mogućnosti koje pružaju pamučne majice su zaista bezbrojne, te tako možete i iskazati svoju kreativnost i poigravati se načinima nošenja, ali i DIY igrarijama.

Društvene granice su nas prije nekoliko sezona potaknule na eksperimentiranje s tye-dyeom, a brojni influenceri naučili su nas kako klasične pamučne majice i sweatshirtove pretvoriti u modni izričaj sa šarenim preljevima boja. Pamučne majice možete prilagoditi bez puno znanja o krojenju, skratiti ih i od njih napraviti asimetrične, odvažne i izazovne komade prateći dostupne tutoriale, ali i oslanjajući se samo na vlastite ideje.

U potrazi za savršenim modnim izričajem, drugačijim iu skladu s trendovima, ponekad zaboravimo na ljepotu jednostavnih rješenja. Ubacite li u svoju garderobu nekoliko pamučnih majica s kojima možete upotpuniti svoje outfite, moći ćete zaboraviti na svima poznatu misao koja se obično javlja zadnji trenutak prije izlaska: “Nemam što obući !”

Povezani članci

Related

Sous vide kuhanje za početnike

Sous vide – Korak Po korak do savršenih jela Sous vide, što na francuskom znači “u vakuumu”, predstavlja revolucionarnu tehniku kuhanja koja omogućuje postizanje savršeno pripremljenih jela svaki put. Ova metoda kuhanja na niskoj temperaturi unutar vakuumiranih...

read more