VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

Pravo je vreme za nezaboravan team building – Koje opcije se nude za fantastičnu avanturu u prirodi

https://www.freepik.com/free-photo/outdoor-team-orienteering-activity_3214180.htm

Team building aktivnosti su u poslednjih nekoliko godina postale poznate i u našoj zemlji. Pravljenje predaha od poslovnih obaveza i jačanje timskg duha su stvorili priliku za nove aktivnosti u kojima će uživati svi zaposleni. Od kratkih aktivnosti do nekoliko dana ispunjenih avanturama koje su usmerene na opuštanje i stvaranje bolje radne atmosfere – ideje za team building su mnogobrojne. U zavisnosti od motivisanosti i želje, ove aktivnosti mogu da budu pravi način da se stvori pravo jedinstvo među zaposlenima i da se započne jedna nova tradicija.

Trivija za dobru zabavu

Kvizovi ne moraju uvek da budu ozbiljni i da zahtevaju jaku takmičarsku atmosferu. Ponekad je ovo dobar način da se svi opuste i otkriju stvari jedni o drugima. Prednost trivije je što se može organizovati bilo gde – lokacije u prirodi koje podrazumevaju sve od vikendica do šumskih predela koji su atraktivni i uzbudljivi – i ne zahteva neku veliku organizaciju i logistiku. Preporuka za ovu aktivnost je da se timovi biraju nasumičnim izvlačenjem jer je svrha da se svi međusobno bolje upoznaju i izgrade bolji odnos i nivo komunikacije. Ova aktivnost može da bude i šaljivog karaktera kako bi se svi dodatno opustili. Uključite sve onoliko koliko im je prijatno i pokušajte da stvorite opuštajuću atmosferu kako se niko ne bi osećao prisiljen na učestvovanje.

Aktivni odmor

Ponekad je zaposlenima potrebno da se odvoje od posla i uživaju u aktivnom odmoru. Malo adrenalina i prirode mogu da pomognu ljudima da se odvoje od poslovnih obaveza i nađu način da uživaju sa kolegama. Sve popularniji odabir je nezaboravni rafting na Tari koji uz ovu avanturu punu adrenalina nudi i dodatne aktivnosti. Na ovaj način svi mogu da uživaju u aktivnom odmoru koji će vam pomoći da pobedite strahove, izađete iz zone komfora i naučite kako da se oslonite na kolege za pomoć. Uz rafting, možete da uživate u obilasku lokalnih lepota, uživate u vožnji kvadovima i isprobavate lokalne specijalitete tokom predaha od aktivnosti. Ovo će biti zanimljivo onima koji pokušavaju da skupe snagu za rafting kako bi videli da je ova aktivnost bezbedna i prepuna uzbuđenja koje će im prijati.

https://www.freepik.com/free-photo/aerial-view-group-people-surrounding-fire-pit-campsite_11890141.htm

Room escape

Kada prepustite ljude da budu oslonjeni jedni na druge, oni nekako prirodno gravitiraju jedni ka drugima. Room escape je postao najtraženija aktivnost za proslavu rođendana, druženja i team building aktivnosti. Bilo da se radi o tematskim sobama koje mogu da budu još zanimljivije ili sami osmislite novu temu, na ovaj način se može uraditi nekoliko stvari. Poboljšava se način komunikacije i rešavanja problema koji predstavljaju osnovu obavljanja kvalitetnog i uspešnog posla. Prilikom ove aktivnosti je dobro grupisati ljude koji rade zajedno na projektima kako bi uvideli kako rešavaju probleme, nose se sa izazovima i koliko su kreativni. Pronađite lokaciju u prirodi koja će biti zanimljiva svima i probajte da pronađete sve tragove.

Avantura na otvorenom

Ponekad je najbolje vratiti se u detinjstvo i prepustiti se svim načinima zabave koji su nas nekada ispunjavali srećom. Kada je u pitanju zanimljiv team-building, on može da bude sačinjen od šetnje i istraživanja prirode koji mogu da budu propraćeni zabavnim aktivnostima. Organizujte razne igre na otvorenom koje će biti jednostavne ali će imati fokus na komunikaciji i rešavanju problema. Planinski biciklizam, planinarenje, piknik pod vedrim nebom ili proslava na otvorenom mogu da budu opuštajući način da se stvori jači timski duh. Takođe, kada su svi opušteni, lakše je komunicirati, upoznavati se sa svima i biti dovoljno otvoren da upoznate i kolege sa kojima niste imali prilike da sarađujete.

Team building je najbolji način da izgradite bolje međuljudske odnose i nađete način da vreme koje provodite na poslu bude prijatnije. Možda na ovim aktivnostima otkrijete da imate više zajedničkog sa kolegama nego što mislite.

Povezani članci

Related