VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

VIRTUABIT

Portal za turizam, business, lifestyle i zdravlje

Sitne nepravilnosti na koži koje možemo ukloniti ili izliječiti

https://www.freepik.com/free-photo/woman-looking-her-rosacea-mirror_39766653.htm

Koža je naš najveći organ i svojevrsna barijera čija funkcija je da nas zaštiti od spoljnih uticaja. Izložena je različitim bakterijama i virusima, UV zračenju i drugim vidovima zagađenja, pa je tako podložna različitim promenama. Genetske predispozicije takođe igraju veliku ulogu u pojavi nepravilnosti na koži, nedostatak adekvatne nege, ali i stil života koji vodimo. Kvalitet kože s godinama biva narušen, pa se tako suočavamo sa karakterističnim znacima starenja kao što su bore, pege ili opuštena koža. Sve ove nepravilnosti ne predstavljaju veliku pretnju po naše zdravlje, ali se moraju redovno pratiti kako bi se otklonili svi eventualni rizici.

Učestaliji problem je estetske prirode, jer narušava naše samopouzdanje i čini da se osećamo nezadovoljno povodom sopstvenog izgleda. Na sreću, danas postoji mnoštvo tretmana koji nam mogu pomoći da se izborimo sa nepravilnostima na koži i unapredimo njeno zdravlje.

Hemijski piling u tretiranju akni

Ne suočavaju se samo tinejdžeri sa ovim neprijatnim stanjem kože, već se akne mogu pojaviti u bilo kom razdoblju života. Ovu pojavu karakteriše masna koža sa vidljivim upalnim procesima koji se najčešće pojavljuju u predelu vrata, lica, grudi i leđa. Veoma su uporne, mogu biti i bolne, a njihovo prisustvo stvara nesigurnost i ostavlja narušeno samopouzdanje onoga koji se suočava sa aknama. Hemijski piling kao neinvazivna procedura, pokazao se izuzetno efikasnim u borbi protiv ovih upornih promena, jer detaljno uklanja sve nečistoće koje mogu pogodovati stvaranju akni. Ova dermatološka procedura vratiće sjaj vašoj koži i ukloniti sve nepravilnosti. Hemijski agensi deluju na kožu i pomažu skidanju njenog površinskog sloja, nakon čega se ona regeneriše i poprima zdraviji izgled.

Radiotalasna metoda u borbi protiv bradavica

Ove specifične izrasline na koži nastaju kao posledica delovanja humanog papiloma virusa (HPV), a najčešće se javljaju u predelu vrata, ruku i lica. Smatra se da su stres i pad imuniteta glavni okidači za njihov nastanak, a kada se jednom pojave, postaju veoma uporne i otporne na različite vidove tretmana. Ne predstavljaju pretnju po čovekovo zdravlje, ali svojom pojavom mogu da naruše naš fizički izgled i doprinesu da se osećamo nezadovoljno. Uklanjanje bradavica metodom radiotalasa pokazalo se kao izuzetno uspešno, a dovoljan je samo jedan tretman da biste eliminisali neželjenu izraslinu. Procedura traje svega dvadesetak sekundi, a može se primenjivati kako kod odraslih, tako i kod dece.

Laserski tretmani umanjuju vidljivost bora

Usled smanjena poroizvodnje kolagena, koža tokom godina gubi na elastičnosti i tom prilikom se javljaju prvi znaci starenja poput bora i opuštene kože. Teško da možemo stati na put ovom prirodnom procesu koji nas sve očekuje, ali određenim metodama možemo umanjiti vidljivost ovih promena. Zahvaljujući savremenoj medicini, rasprostranjeni su različiti efikasni tretmani koji su neinvazivni i podstiču proizvodnju kolagena. Ovaj protein je zadužen za mladalački izgled i zategnutost kože, a laserskim tretmanima možemo povećati njegovu proizvodnju i povratiti volumen kože. Ova efikasna procedura postala je vodeća u anti-aging industriji, jer postiže visoke rezultate, bezbolna je i ne uzrokuje bilo kakve komplikacije.

Hijaluronski fileri uporno uklanjaju podočnjake

Naša koža je ogledalo našeg života, navika koje svakodnevno praktikujemo, nege koju joj pružamo, kao i spoljnih uticaja kojima je izložena. Koža ispod očiju je veoma tanka i osetljiva jer ne sadrži masno tkivo, te kao takva je lakše podložna uticajima spoljašnje sredine. Osim toga, podočnjaci mogu biti posledica unosa hrane sa visokim sadržajem soli, različitih alergija i drugih genetskih stanja. Takođe, tamni krugovi oko očiju jesu jedan od prvih znakova starenja, stoga je adekvatan medinski tretman najefikasniji u njihovom uklanjanju. Hijaluronski fileri imaju široku primenu u estetskoj medicini, pa su tako svoje mesto našli i u borbi protiv upornih podočnjaka. Hijaluron popunjava regiju oko očiju i na taj način zateže kožu u tom predelu, a oni podočnjaci postaju manje vidljivi. Procedura je u potpunosti bezbolna, a prvi znaci su vudljivi već nakon sedam dana od završetka tretmana.

Zdravlje naše kože u velikoj meri zavisi od nas samih i od nege koju ćemo joj obezbediti, ali i od drugih faktora na koje ne možemo da utičemo, a to su – genetska predispozicija, spoljni faktori i prirodni procesi koji se odvijaju u našem telu. Pored adekvatne nege, potrebno je da pratimo sve promene i nepravilnosti koje se javljaju i da u skladu sa mišljenjem stručnjaka, preduzimamo sve potrebne korako u cilju izlečenja. Estetska medicina je uznapredovala i nudi bezbroj efikasnih tretmana koji su minimalno invazivni, zato je važno detaljno se informisati i pronaći najbolje rešenje za zdravlje naše kože.

Povezani članci

Related

Anatomija i Fiziologija Pluća: Osnove Disanja

Pluća su vitalni organi u ljudskom tijelu koji omogućuju proces disanja, esencijalnu funkciju za opstanak života. Njihova složena struktura i precizno koordinirane funkcije osiguravaju efikasnu razmjenu kisika i ugljičnog dioksida između tijela i okoliša. Anatomija...

read more

Prednosti ranog otkrivanja alergija

Rano otkrivanje alergija ima ključnu ulogu u sprječavanju neugodnih simptoma i poboljšanju kvalitete života osoba koje su alergične. Identifikacija alergija testovima na alergije u ranoj fazi omogućava pojedincima i njihovim obiteljima da poduzmu korake za...

read more

Napad panike 

Napad panike podrazumijeva epizodu iznenadnog i izrazito intenzivnog straha.  Karakteriziran je mnogim fizičkim i emocionalnim simptomima. Iako mogu biti vrlo zastrašujući, napadi panike sami po sebi obično nisu opasni ili štetni po zdravlje. No, ako su učestali...

read more